HAKKIMIZDA

ALUCRA KALKINMA VE EĞİTİM VAKFI'NIN AMACI,

Adından da anlaşılacağı üzere insanlarımızın eğitim ve yaşamda çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, inancından, kültüründen, örf ve adetlerinden taviz ve ödün vermeden medeni  dünya'ya ayak uydurması, bunun yanında birlik ve beraberlik içinde saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesi  dahilinde birbirini tanıyarak siyasi, kültürel ve ekonomik  alanda dayanışma içerisinde olup, özlenen ve  istenen hedeflere ulaşabilmektir.

Vakfımız, yaşlısıyla, genciyle erkeği ve kadınıyla insanlarımızı bir araya getirip tanıştırmak,kaynaştırmak, milli ve manevi değerleri her zaman zinde ve önde tutmayı şiar edinmiş, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı etkinlik ve faaliyetlerle de bunu başarmıştır.

Vakfımız,her yıl yaptığı ve gelenekselleştirdiği Ekin ve Kültür Festivali ile binlerce  hemşehrimizi  bir araya getirerek  birlikteliğin ve Alucra'ya sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamış ve yaşatmıştır.

Vakfımız, bunun yanında Memleketimizin yaşlılarının, hastalarının her zaman yanında olmuş şefkat ve sevgi elini göstermiş, öğrenim gören öğrenci hemşehrilerimizin  ekonomik olarak, gücü nispetinde hep yanlarında olup, onlara burs vererek  destek olmuştur.

Vakfımız, değişik konu ve alanlarda toplantılar, eğitim seminerleri ve etkinlikler  düzenleyerek hemşehrilerimizi bilgi ve bilinçlendirme çalışmaları ile takdir toplamıştır.

Daha çok çalışan, daha büyük düşünen, güzel ve başarılı hizmet anlayışı ile hemşehrilerimiz, dostlarımız ve sevenlerimizle mutlu,huzurlu ve sağlıklı yarınlarda beraber olmak en büyük  dilek ve temennimizdir.