HALİS AKMEN

1942 Yılında Alucra'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Alucra'da Lise'yi Giresun Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1965 Yılında İktisadi Ticari İlimler Akademisi, Ticaret ve Sanayi İşletmesi İhtisas Bölümü'nü bitirdi. 1961-1965 Yılları arasında İçişleri Bakanlığı'nda görev yaptı. 1968 Yılında Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atandı. Uzun süre Bütçe Uzmanı olarak çalıştı. 1968 Yılında Türk Bütçe sisteminde yapılan değişiklik çalışmalarına iştirak etti ve ilk Program Bütçe Modelini Hazırlayan dört kişilik ekibin başında yer aldı. Halen uygulanmakta olan Program Bütçe'nin tanıtımı konusunda çeşitli illerde konferanslar verdi.

1971 Yılında Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na Müfettiş olarak atandı. 1976 Yılında Başmüfettiş oldu. 1984 Yılında yapılan idari düzenleme sonucu Bakanlıkların birleşmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti. Burada Başmüfettiş ve daha sonra Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak 1995 Yılına kadar görev yaptı.

Spor ve eğitim konularında çeşitli araştırmalar yaptı. Çeşitli derneklerde Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevi ile Türk Güreş Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. Milli sporumuz olan Güreşin Yurtiçi ve Yurtdışında tanıtılması ve gençlere sevdirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptı.

Her görevinde Hemşerileriyle yakın ilişkide bulundu. Alucra'lılar hizmeti görev saydığı için, ihtiyacı olana her zaman yardım elini severek uzattı. Alucralı gençlerin yetişip, memleketlerine faydalı olabilmeleri için onlara çeşitli imkanların sağlanması yönünde birçok çalışmalarda bulundu.

Alucra Stadının yapılması için büyük çaba sarf ederek bu tesisin Gençlerin hizmetine sunulmasını sağladı. Giresun ve ilçelerinde Spor tesisi yapılmasında çok büyük katkıları oldu. Alucra'mızın kalkınmasına büyük katkısı olacağına inandığımız kendi isminin verdiği Endüstri Meslek Lisesi'nin yapılmasını sağladı. Lise, İmam Hatip Okulu, Yatılı Bölge Okulu ve İlköğretim Okulu'nun eksiklerinin tamamlanmasını sağladı. Gençlerin hizmetin sunmak amacıyla, Alucra Kapalı Spor Salonunun yapım çalışmalarına devam ederken 08.01.1995 Tarihinde, Hakk'ın Rahmeti'ne kavuştu.

O Alucra'ya hizmeti ibadet bilen bir bürokratımızdı. Alucra O'nun için bir yudum su, bir kucak sevgi, bir özlem türküsüydü. Yaşamında O Alucra'yı hiç unutmadı, ebedi hayatında da Alucra'mız O'nu asla unutmayacak.

Kendilerini Rahmetle anarken çok özlüyor ve eksikliğini her zaman içimizde hissediyoruz.

Ruhu Şad Olsun.