NESRİN DELİKTAŞLI

YRD.DOÇ.DR NESRİN DELİKTAŞLI

1967 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Alucra'da tamamladı. Lisans eğitimini 1989 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Fransızca öğretmenliği bölümünde tamamladı.

Birkaç yıl özel sektörde yazılı ve sözlü çevirmen olarak çalıştıktan sonra Yüksek öğrenimini tamamlamak için Fransa'ya gitti. Paris'te Sorbonne Nouvelle (Paris III) Üniversitesinde Fransız ve Türk Dilbilimi alanında 1995-1996 yılları arasında Yüksek Lisans ve 1996-1998 yılları arasında Doktora eğitimini tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra, 1999 yılında Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çeviri Bölümü Fransızca Mütercim-Tercümanlık Programında Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya başladı. Aynı yıl Anabilimdalı Başkanlığı ve Bölüm başkan yardımcılığı görevlerini de yürütmeye başladı.

Çalışma alanları; Türk-Fransız Dilbilimi, dil öğretimi, karşılaştırmalı dilbilim, çeviri, entonasyon, vb. Bugüne kadar biri uluslar arası olmak üzere üç ortak kitabı, ulusal ve uluslar arası çeşitli dergilerde ise makaleleri yayınlanmıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde kurultay, sempozyum, konferans vb. bilimsel toplantılara konuşmacı olarak katılmıştır. Mersin Üniversitesi'nin 2004 yılından beri çıkardığı Dil ve Edebiyat Dergisi'nde yayın kurulu üyeliği yapmaktadır.

Bugün aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.