SELAHATTİN SÜLEYMANOĞLU

1962 yılında Alucra/Giresun'da doğdu. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik /Kimya ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümlerinde okudu.

Selçuk Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler ve Finans Bölümünde mastır yaptı. Adabank ve Emlakbank 'ta Müfettiş Yardımcısı ve Müfettiş olarak görev aldı.

T. Emlak Bankası A.Ş. Ankara Necatibey, Ulus ve Kızılay Şubelerinde Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2000 yılında aynı bankanın Karadeniz Bölge Baş Müdürlüğüne atandı. 2001 yılında Kamu Bankalarının yeniden yapılandırılması ile birlikte Türkiye Halk Bankası A.Ş. Tunalı Hilmi/ Ankara Şubesi'nde Şube Müdürü olarak göreve başlayan ilgili daha sonra Kızılay, Yenişehir ve Ankara Kurumsal Şubelerinde Yönetici Direktör olarak görev yaptı.

01.07.2007 tarihinde Risk Takip ve Tasfiye'den sorumlu Genel müdür yardımcılığına atanan ilgili, 13.01.2009 tarihinde Operasyonel İşlemlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na, 27.09.2010 tarihinde de Risk Yönetimi ve İç Kontrol'den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

T.Emlak Bankası Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankaragücü Spor Kulübü 2.Başkanlığı, Birlik Hayat Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Halkbank Spor Kulübü Başkanlık görevlerini yapmıştır. Şu anda Halkbank Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Süleymanoğlu, aynı zamanda Bankamız ortaklıklarından Halk Yatırım A.Ş.Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de devam ettirmektedir. İngilizce bilen ilgili evli ve bir çocuk babasıdır.