BAŞKANIMIZ

Ad - Soyad : Selahattin SÜLEYMANOĞLU
Doğum Tarihi : 1962

ÖZGEÇMİŞ

1962 yılında Alucra/Giresun'da doğdu. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik /Kimya ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümlerinde okudu.

Selçuk Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler ve Finans Bölümünde mastır yaptı. Adabank ve Emlakbank 'ta Müfettiş Yardımcısı ve Müfettiş olarak görev aldı.

T. Emlak Bankası A.Ş. Ankara Necatibey, Ulus ve Kızılay Şubelerinde Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2000 yılında aynı bankanın Karadeniz Bölge Baş Müdürlüğüne atandı. 2001 yılında Kamu Bankalarının yeniden yapılandırılması ile birlikte Türkiye Halk Bankası A.Ş. Tunalı Hilmi/ Ankara Şubesi'nde Şube Müdürü olarak göreve başlayan ilgili daha sonra Kızılay, Yenişehir ve Ankara Kurumsal Şubelerinde Yönetici Direktör olarak görev yaptı.

01.07.2007 tarihinde Risk Takip ve Tasfiye'den sorumlu Genel müdür yardımcılığına atanan ilgili, 13.01.2009 tarihinde Operasyonel İşlemlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na, 27.09.2010 tarihinde de Risk Yönetimi ve İç Kontrol'den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

T.Emlak Bankası Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankaragücü Spor Kulübü 2.Başkanlığı, Birlik Hayat Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Halkbank Spor Kulübü Başkanlık görevlerini yapmıştır. Şu anda Halkbank Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Süleymanoğlu, aynı zamanda Bankamız ortaklıklarından Halk Yatırım A.Ş.Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de devam ettirmektedir. İngilizce bilen ilgili evli ve bir çocuk babasıdır.

BAŞKANDAN MESAJ

"Alucra Vakfının kuruluşundan bu yana hizmet eden, katkı yapan bütün başkanlarına ve yönetim kurullarına, hatta yönetim kuruluna hiç girmeden maddi destek veren abilerimize hepsine teşekkür ediyorum, hakkın rahmetine kavuşmuş abilerimizede Allahdan rahmet diliyorum.

Alucra Vakfı başkanlığına talip olmak istememdeki temel gaye büyük bir enerji olan fakat çok dağınık durumdaki Alucra STK'ları biraraya getirmektir. Seçim sonucu hakkımızda hayırlı ise bu makam bize nasip olsun, değilsede hayırlısı olsun. Alucralılar düğünde cenazede herzaman her toplumda birlikteliği sağlamış insanlar. Allahına kitabına vatanına milletine sadık vatanperver insanlar. Bu bölgede çok ciddi bir Alucralıların enerjisi var fakat farkındalık yok, çok dağınığız gayemiz kesinlikle hiç bir dedikoduya mahal vermeden Alucra Vakfını en üst seviyede hizmet etmeye taşımaktır.

Vakıfları ecdadımız fakir fukara, ihtiyaç sahipleri tespit edip onlara gerekli yardımları ulaştırmak için kurmuşlar. Bu vakfın amacı belli. Biz Alucrada yaşanlarla Alucra dışındaki illerde yaşayan Alucralı hemşerilerimiz arasındaki bağı güçlendirmek için gayret edeceğiz. Bu seçimin sonucu ne olursa olsun ben dün olduğu gibi yarında Alucra'nın neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğim."